Παναγιώτης Γ. Βακόπουλος

Εξωτερικός Συνεργάτης

Σχετικά με το Δικηγόρο

Ο Παναγιώτης ασκεί δικαστηριακή αλλά και συμβουλευτική δικηγορία, εστιάζοντας στους τομείς του αστικού, εμπορικού και εργατικού δικαίου, παρέχοντας, σε σταθερή βάση, νομική συμβουλή σε μεγάλες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου τροφίμων, με δραστηριότητα στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς και σε ενώσεις υπαλλήλων στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις. Διαθέτει ενεργή επαφή με το χώρο των Μέσων Ενημέρωσης και της διαφήμισης. Έχει συγκεντρώσει μεγάλη εμπειρία σε ζητήματα πολεοδομικής φύσης. Εκπροσωπεί ιδιώτες σε ευρύ φάσμα της νομικής πρακτικής.

Το έτος 2008, συντέλεσε ως ιδρυτικό μέλος, στη γέννηση του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων, ενός από τους σημαντικότερους και πιο δραστήριους επιστημονικούς φορείς της Χώρας.Ο Οργανισμός είναι Μέλος της Ακαδημαϊκής Κοινότητας του Ο.Η.Ε. (UN Academic Impact) και κατέχει Ειδική Συμβουλευτική Ιδιότητα στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο του Ο.Η.Ε. (ECOSOC – UN), μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Διεθνή Συμμαχία για την Ευθύνη Προστασίας (ICRtoP). Αποτελεί μέλος του Διεθνούς Δικτύου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Παιδιών.

Το Μάιο του 2019, εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Άργους Ορεστικού και επιλέχθηκε ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, με την ανάληψη καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής, το Σεπτέμβριο του 2019.

Το Νοέμβριο του ίδιου έτους, εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων [ΠΕΔ] Δυτικής Μακεδονίας.

Στον ελεύθερό του χρόνο, είναι μανιώδης αναγνώστης, συνήθεια που κουβαλάει μαζί του από παιδί, ενώ συνάμα λατρεύει τις εξορμήσεις στη φύση και τα δυναμικά σπορ, με ιδιαίτερη αδυναμία στα σπορ ποταμού.

Είναι παντρεμένος με τη Μαρία Τζέλη, δικηγόρο, από το 2014.

Εκπαίδευση

  • Νομική Σχολή Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Membership & Honors

  • Δικηγορικός Σύλλογος Καστοριάς, Μέλος [2009 - ]
  • Δικηγορικός Σύλλογος Καστοριάς, Γενικός Γραμματέας [2013 - 2017]
  • Δικηγορικός Σύλλογος Καστοριάς, Αντιπρόεδρος [2017 - ]
  • Ελληνικός Οργανισμός Πολιτικών Επιστημόνων, Ιδρυτικό Μέλος [2008 -]
  • Δήμος Άργους Ορεστικού, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου [2019 -]
  • Περιφερειακή Ένωση Δήμων [ΠΕΔ] Δυτικής Μακεδονίας, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου [2019 -]

“Σε ένα κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον που μεταβάλλεται ταχύτατα, έχω την ισχυρή πεποίθηση πως η ευθύνη του νομικού παραστάτη είναι να προλαμβάνει τις εξελίξεις και όχι να τις ακολουθεί.”